Häiriöt poistamalla keho ja mieli tasapainoiseen tilaan. Osteopaatti Markku Isokuortti auttaa kehoa optimaalisella tavalla parantamaan itseään poistamalla häiritsevät tekijät ja elvyttämällä kehon omaa luonnollista toimintaa. Hoidolla autan kehon puhdistumista kuona-aineista, vaikutetaan ryhtiin, vähennetään kehon jännittyneisyyttä ja lisätään potilaan itsetuntemusta kehostaan.

Osteopaattinen hoito on vanhin manipulaatiomenetelmistä, joilla on tieteelinen todistus. Amerikassa tohtorit miettivät  vuonna n. 1850, pulveri lääkkeiden sijaan voisi tehdä muutakin ihmisen paranemiseen. Manuaalinen terveystiede syntyi, perustettiin Osteopaatti koulutus, lääkäreille tuli riita, toinen perusti Kiropraktikko koulutuksen ja kolmas Naprapaatti koulutuksen. Osteopaatit ovat Amerikassa lääkäreitä.  OMT- Fysioterapia on luotu Osteopatiasta ja kiropraktiikasta!

Suomessa Osteopaatiksi valmistuu ammattikorkeakoulu metropoliassa 4-vuotinen koulutus (240 op) sekä yksityisessä osteopatiakoulu Atlaksessa monimuotokoulutuksena. koulutuksen suorittaneet hyväksytään terveydenhuollon oikeusturvakeskuksen rekisteriin (Valvira) ja saavat käyttää suojattua nimikettä ”osteopaatti”. Esim. Yhdysvalloissa ja Ranskassa osteopaatit saavat lääkäri koulutuksen, eli kolme vuotta lääketieteenopiskelijoiden kanssa ja sitten erikoistuminen osteopatiaan neljä vuotta. Britanniaan osteopatia on tullut yli sata vuotta sitten ja heillä on oikeus kirjoittaa lääkereseptejä. Monissa Euroopan maissa ihmiset saavat korvauksen hoidoista!

Osteopaattinen hoito:

Osteopaatti tarkastelee ja hoitaa ihmistä kokonaisuutena. Tavoitteena on saada kehon eri osat toimimaan mahdollisimman hyvin yhteistyössä toistensa kanssa. kun kehon joustavuus, liikkuvuus, ryhti ja mieli ovat kunnossa, myös elimistön hermotoiminta ja verenkierto toimivat optimaalisesti.Osteopaattisen hoidon aikana yhdistän monia muita terapioita ja tekniikoita mm. Hermoratakäsittelyt, lihaskalvohoidot, triggerpiste käsittelyä, kraniosakraaliterapiaa, eli hyvin kokonaisvaltaisesti.

Hoidossa käytän vipuvarsitekniikoita niveliin ja niitä ympäröiviin kudoksiin, erilaisia pehmytkudos eli hierontatekniikoita, vatsan alueelle kohdistuvia hoitoja, erilaisia kallotekniikoita vapauttamaan kalvojenjännityksiä, mobilisaatio-ja artikulaatiotekniikoita, manipulaatiotekniikoita sekä erilaisia  apuvälineitä. Menetelmä valitaan asiakkaan ja hänen ongelmansa mukaan. Hoito koostuu haastattelusta, tutkimisesta ennen ja jälkeen hoidon ja itse hoidosta. Suunnittelen hoidon tutkimuksen ja haastattelun pohjalta sekä annan potilaalle neuvoja itsehoitoon.